Αερόστατο για ένα αγορίστικο δωμάτιο!

Ήταν ακόμα Σεπτέμβρης όταν πήρα την απόφαση να φτιάξω ένα χειροποίητο δωράκι που θα διακοσμούσε το δωμάτιο δύο μικρών αγοριών. Το δωράκι ήταν ένα αερόστατο από παπιε-μασε. Αργότερα αποφάσισα πως δεν θα ήταν άσκημα και δύο καδράκια, ένα για κάθε αγόρι!




Το αερόστατο σαν παιδικό θέμα μου αρέσει πάρα πολύ και ήμουν σίγουρη πως ταιριάζει σε κάθε αγορίστικο δωμάτιο ακόμα και μεγαλώνοντας το παιδάκι.


Ό τρόπος γνωστός από τα παιδικά μας χρόνια, μπαλόνι-κόλλα-λωρίδες χαρτιού.
Φωτογραφίες με την διαδικασία δεν έχω να σας δείξω, τότε ούτε που το φανταζόμουν πως θα φτιάξω blog και θα χρειαστούν, όχι πως θα ήταν εύκολο να φωτογραφίζω και να φτιάχνω παράλληλα! Δύο χέρια έχω!

Οι καμβάδες έγιναν έτσι ώστε να ταιριάζουν με τις ηλικίες τους και αυτά που τους αρέσουν.
Ο Θοδωρής 3,5 χρ. όπως και κάθε παιδάκι, ακούει Jumbo και πετάει την σκούφια του. Έτσι ο καμβάς του δεν θα μπορούσε να μην έχει ένα ειδικά φτιαγμένο δρόμο που να οδηγεί απευθείας από το παιδικό σταθμό- στο πολυκατάστημα! 
Βαμμένος με ακρυλικά χρώματα ενώ τα αυτοκινητάκια και τα δέντρα έγιναν με χρωματιστά χαρτόνια.

Ο Κωνσταντίνος ο μικρούλης 2 χρ. δεν καταλαβαίνει και πολύ από αυτά οπότε το δικό του καδράκι ήταν πιο μπεμπέ! Και τι δεν κόλλησα...
Έκανα ντεκουπάζ για πρώτη φορά στη μια άκρη αλλά δεν κατάφερα να ενσωματώσω τη χαρτοπετσέτα με τα υπόλοιπα χρώματα. Next time..



Από εκεί και πέρα χρησιμοποίησα ότι μπορούσα, το βατραχάκι από μια χαρτοπετσέτα, το αρκουδάκι από ένα τραπεζομάντιλο, γλάστρες από χαρτόνι, λουλούδια από χαρτί λεπτό, το κοτσάνι το πήρα από ένα λουλουδάκι χριστουγεννιάτικο που βάζουν στα δώρα και τις πεταλούδες που τις σχεδίασα πρώτα στο χαρτόνι και μετά τους έκανα ντεκουπάζ!
Δεν ξέρω αν ενθουσιάστηκαν τα παιδιά και κατά πόσο το κατάλαβαν γιατί είναι σε αυτή την ηλικία που πρώτα πρέπει να τα διαλύσουμε για να καταλάβουμε τι είναι, εγώ πάντως το ευχαριστήθηκα και χάρηκα πολύ!!

Ελεάνα

Σχόλια